Mr Green Aktieanalys Q3

Statusuppdatering

Mr Green kom med en mycket fin Q3-rapport. Tillväxten var hög på top-line (omsättning) och trillade in på cirka 7.7% QoQ eller hela 50.9% YoY. Vad som sticker ut är retention på befintliga spelare (d.v.s folk som väljer att komma tillbaka). Mr Greens investering i teknikplattformar, både hemsida, appar m.m. + övrigt erbjudande, har skapat en situation där befintliga kunder i högre grad kommer tillbaka. Detta tycker jag är smart, eftersom många andra casinon har fokus på anskaffa nya kunder hela tiden. Bilderna tagna från MRG Q3 rapport och presentation.

 

Jag är nöjd med EBITDA på 75.5 MSek och EBIT på 42 Msek. Tillväxten i lönsamheten för helåret 2018E tror jag blir cirka 39%. Detta är avsevärt billigt om man ser till att EV/EBIT handlas på runt 10.5-11 på 2018E. EBIT är ett lite mer rättvisare mått då MRG aktiverar kostnader. Det innebär att man redovisar intäkter för egen räkning som tar ut en del av personalkostnaderna. Dessa tas upp i balansräkningen och matchas med framtida intäkter (genom avskrivning på 3 år) för att ge en mer rättvisare bild av intäkt kontra kostnad. Annars blir teknikutveckling en väldigt framtung kostnad som sedan resulterar i en orättvis lönsamhet kommande år. Däremot om avskrivningarna är relaterade till förvärv (M&A) kommer ni se mig använda EBITDA eftersom då dessa inte har en effekt på lönsamheten på samma sätt.

Estimat

Fria kassaflödet (FCF) ökade och kom in på 74 Msek. Justerar vi för eventuell skatt i Österrike hade den blivit: 74 – 34 = 40 Msek. Cashen in på bankkontot var 74 Msek för aktieägarna men för att ta höjd av negativt utfall är det 40 Msek vinst man ska räkna på.

Idag handlas MRG på 10.6 i EV/FCF (Justerat för Österrike), vilket också är billigt. Som synes är detta nära EV/EBIT måttet, som också går bra att använda här. Enligt teorin för företagsvärdering så ska ett bolag som växer med 39% på vinsten värderas med ca EV/FCF 39. Nu är detta aningen för optimistiskt att tänka flera år framåt. Men jag ser ändå MRG kunna ta cirka 17-19 i EV/EBIT (eller liknande EV/FCF), med avseende på expansion i lönsamhet och tillväxt. Detta ger en aktiekurs på cirka 76 kr. Därför håller jag kvar vid min DCF som gjordes i Juli, går att läsa här.

 Kostnadsutveckling

Man ser tydligt hur kapitaliseringen (Capitalised costs) minskar som % av intäkter. Jag ställde därför frågan till Åse Lindskog på MRG  vad som förväntas framåt. Tack också till Patrik Bloch (före detta CFO på Catena Media, finns på twitter) för bra synpunkter angående detta.

Svar från Åse

Hejsan, Tack för ditt mail.

Rubriken ”Förvärv av immateriella tillgångar” i kassaflödet avser främst utvecklingskostnader för vår teknikplattform där en del sker internt (aktiverat arbete i resultaträkningen) och en del görs av tredje part. De immateriella tillgångarna skrivs av över tre år. Som du påpekar, så kommer Aktiverat arbete för egen räkning att minska i relation till totala intäkter. Det beror dels på att vi gjort stora, betydande förbättringar av vår teknikplattform, dels att totala intäkter växer snabbt.

Vi är mycket nöjda med de teknikinvesteringar vi har gjort under de senaste åren. De har lett till att vi har ett attraktivt erbjudande vilket är den primära orsaken till vår starka tillväxt.

Bästa hälsningar Åse

 

Summerat så är MRG ett lågt värderat tillväxtbolag listat på Mid Cap. Investeringarna man gör i teknik är lovande, inte minst i esports, egen spelutveckling m.m. Redan i Q4 så kommer esports-plattformen släppas och MRGs egna spel (från Green Jade games). Marknadsföringskostnaderna bör ligga kvar runt samma nivåer enligt VD, detta är lovande för framtida kassaflöden. Förväntar mig att expansionen fortsätter in i Q4 och är optimistisk till framtiden.

Kommentera

Stäng meny