Global Gaming Q&A

Bifogade frågor och svar med Christoffer Tell, CFO på Global Gaming

  1. Hur stor andel av intäkterna kommer från Sverige för Ninja Casino?

Tyvärr får jag inte svara på fråga 1 eftersom det är en andel vi inte kommunicerat, mer än att Sverige är vår största marknad och att vi finns i Sverige och Finland med Ninja.

 

2. Är det rimligt att tänka 60%-bruttomarginal är den andel skatt ni tar.

Så 0.6*18 = 10.8%?

Eller kommer ni få ta en större del av detta?
Gällande skatten så kommer vi att få betala hela skatten men i avtal med leverantörer så minskas deras ersättning med motsvarande.

Affiliates får således också 18% mindre av oss.

 

Förenklat räknexempel om vi betalar en affiliates 30% rev-share.

Idag:

NGR 100
Affiliate -30

1 Januari:
NGR 100
Skatt -18
Affiliate -24,6 (30% av NGR-Skatt)

Vi räknar med att kunna möta upp stora delar av skatten med lägre transaktionskostnader på en reglerad marknat och effektivare marknadsföring, t.ex. möjlighet att synas på socialmedia och paid google.

3. Hur stor kostnad är från Trustly/betalningsleverantörer i dagsläget? Gärna som % av intäkter. Hur stor reduktion i kostnad tror ni det ger under spelreglering?

Det är också något vi inte kommunicerar. När vi gjorde vår bolagsbeskrivning till Nasdaq så gick vi ut offentligt med detta men ej efter. Klipper in nedan, Avser januari-augusti 2017.

Vi tror att det kommer öppnas upp fler alternativ och uppstå större konkurrens för betalningslösningar efter spelregleringen. Vi tror på betydligt bättre priser än idag.

 

 

4. Jag räknar med att ni kan höja bruttomarginalen med bättre avtal. Senast höjde ni den med 4%-enheter Q1-Q2. Är det ungefär den takt man kan vänta tills nästa kvartal?

Vi vet inte exakt vart vår bruttomarginal kommer landa. Vi jobbar på det i steg men benchmarkar oss mot de stora. Det finns väldigt mycket här att göra för oss och vi kan tydligt se hur mycket bättre priser Betsson/Unibet har än oss. Med ökade volymer så blir såklart förhandlingarna mer fördelaktiga för oss.

5. Är det också så att er CPA kommer minska och ni går över till mer Rev-share? Eller kommer ni fortsätta med CPA-tung marketing?

Det kan jag inte uttala mig om. Vi har precis börjat med rev-share på Ninja och inväntar med spänning utfallet.

 

Slutligen: Er kassa är stor och fria kassaflödet är högt. Hur ser ni på förvärv? Företrädelsevis så skapar det högre avkastning för aktieägare än utdelning. Speciellt i ert fall när ni håller RoE > 30%

Vi är absolut öppna förvärv om vi hittar något vi långsiktigt tror på. Vi kommer inte köpa något i enbart syfte att sätta kassan i rullning.

Kommentera

Stäng meny